Bemutatkozás

Lelkiegészség-megőrzéssel, személyiségfejlesztéssel, párkapcsolatok, házasságok rendezésével segítek a hozzám fordulóknak.

Mindig fontos volt számomra a sport, a tudatos táplálkozás, ám tudom, hogy erőnk elveszik, ha nincs a lelkünkben, munkánkban, kapcsolatunkban, boldogság, kiegyensúlyozottság. Nehézségek mindannyiunk életében vannak, nem mindegy hogyan éljük meg és sokszor nem könnyű megtalálni a helyes irányt. Bizonyított tény, hogy gyógyító hatást tud kifejteni, ha nehéz dolgokról egy kedves, támogató személlyel beszélünk. A fájdalmas érzések és emlékek ugyanis feltöltődnek azzal a kényelemmel, bátorítással, közelséggel és törődéssel, amit eközben tapasztalunk, hatást kifejtve a későbbiekre is.

Munkám során legtöbbször önbizalmi és önértékelési krízisekkel, munkahelyi problémákkal, életcélok tisztázásával, családon, párkapcsolaton, házasságon belüli konfliktusokkal, szexuális problémákkal, valamint a veszteségekkel való megküzdéssel találkozom. Igyekszem segíteni másokat abban, hogy átjussanak a nehézségeken, az életüket ne csak éljék, hanem meg is éljék, magukból minél többet kihozva.

Tanulmányok

A Szent István Egyetem gazdasági mérnöki szakán kezdtem tanulmányaimat, ahol diplomamunkámat az élelmiszerbiztonság jogi és gyakorlati területén írtam meg, már akkor az egészséges életmód jelentőségét hangsúlyozva. Mérnökként analitikus - elemző gondolkodás, dinamizmus és probléma megoldás jellemezte munkámat, amit egyre több területen szerettem volna hasznosítani. Már a pszichológiai ismereteim megszerzése előtt is érdekelt annak vizsgálata, hogy milyen hatással bír az életünkre mindaz, amit korai éveink során megtapasztaltunk, és hogy milyen fontos, hogy hogyan éljük meg a jelent.

Az emberi kapcsolatokat mindinkább igényeltem, a közvetlen és mély kapcsolódás lehetőségét keresve a mentálhigiénés szemléletet a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézetében sajátíthattam el, ahol szakdolgozatomban a függőség hatását a gyermekkor, a család, párkapcsolat és munkahely kapcsolatában vizsgáltam. Az önismereti tudásanyagot a Magyar Pszichodráma Egyesület által szervezett csoportmunka keretei között sajátítottam el, valamint drogprevenció és egészség-promóció tanfolyamot végeztem el a Katolikus Karitász akkreditált felnőttképzési intézménynél.

A Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet keretei között bejegyzett párkapcsolati coach, házassági tanácsadó lettem, amit a Semmelweis Egyetem posztgraduális szexuálterapeuta szakképzésével bővítettem, hiszen ma már tudjuk, hogy egy párkapcsolat több ponton akadhat el. Mert hiába a fizikai erőnlét, ha a lelki oldal nincs rendben, ha fel nem dolgozott traumákat cipelnek, ha ritkul a párok között a kommunikáció, ha egyszer csak elvész a bizalom, ha elfogynak a meghitt együttlétek. Mindezen képzések nyomán jó volt megtapasztalni az emberek igényét a változásra, hogy nehézségek esetén keresik a megoldást, és hogy tudnak segítséget kérni.

Hogy még jobban megismerjem a tudatos, tudattalan feltárását, elgondolkoztam, milyen eszköz állhat még a rendelkezésemre. A kifejezések minden módja érdekelt, tudtam mennyire komplex, színes, expresszív és kifejező a rajz, így ismét iskolapadba ültem és a Károli Gáspár Református Egyetem képi kifejezéspszichológiai szaktanácsadói diploma megszerzésén keresztül bővítettem szaktudásom. Egyik legérdekesebb számomra a dinamikus rajzvizsgálat, a korszakok, életszakaszok vizsgálata. Egy beteg gyógyulása, vagy épp regresszív, visszafelé fejlődő állapota éppúgy figyelemmel kísérhető vele, akárcsak egy trauma, vagy egy fellobbanó szerelem hatása. Külön izgalmas számomra ismert művészek rajzait megismerni, vizsgálni, a külső hatások egyértelmű befolyását meglátni és megtapasztalni az adott életciklusára jellemző érzelmi állapotot.

Tagja vagyok a Mentál klub szakmai közösségének, a Szexológiai Tudományos Társaság Egyesületének, illetve az ORVOSI HÍREK/MEDICAL NEWS HUNGARY kommunikációs portál szerkesztőbizottságának.